-->
مطبخ ام على | kitchenOmAli مطبخ ام على | kitchenOmAli

recent

آخر المواضيع

recent
recent
جاري التحميل ...
recent

10 أسرار لنجاح محشى ورق العنب

10 أسرار لنجاح محشى ورق العنب



10 أسرار لنجاح محشى ورق العنب..

عايزة محشى ورق العنب يطلع معاكى مظبوط ومايفكش منك على النار
ويكون كله حجم واحد ؟؟
أولا: لما تيجى تسلقيه لازم تبقى نص سلقة يعنى تحطيه فى ميه مملحة بتغلى ومتسيبهوش اكتر من دقيقتين عشان ما يتهريش منك
ثانيا: وانتى بتلفيه خللى الظهر الخشن هو اللى عليه الحشوة والظهر الناعم هو اللى فى الخارج
ثالثا: خللى الحشوة فى النص بالظبط ووسطنيها كويس وخللى كل مرة نفس مقدار الحشوة عشان يطلع كله نفس الحجم
رابعا: متحطيش رز او حشوة كتير ومتخليش الرز كورة لا افرديه بيضاوى
خامسا: عشان ميتلسعش منك او يتحرق ويشيط حطى فى ارضية الحلة ترانشات جزر او بطاطس او بصل او طماطم مع قليل من زيت الزيتون وممكن تحطى العنقود اللى بتشيليه من ورق العنب وبطنى بيه الحلة وبعدين رضى ورق العنب
سادسا: لما تيجى ترصى ورق العنب فى الحلة عشان كله يبقى نفس السوا ومايفكش منك فيه طريقتين ياترصيه على شكل دائرى او حلزونى ياترصيه سطر بالطول فوقيه سطر بالعرض عكس اللى
تحته
سابعا: لما تبدأى تسويه حطى عليه شوربة يا دوب تكون مغطياه وحطى فوق المحشى طبق اصغر من مقاس الحلة وطبعا يكون بيتحمل الحرارة واضغطيه على المشى حلو وغطى عليه الطبق ده هيخليه مايفكش منك وهو بيستوى ونفس الفكرة مع محشى الكرنب .
ثامنا: لما تغطى الحلة خللى النار عالية لحد الشوربة ما تبدأ تغلى اول ما تغللى وطى النار خاااااااالص
تاسعا: اول ماصوت الشوربة يهدى خالص ومايكونش فيه أى صوت اطفى عليه
عاشرا: بالنسبة للخلطة ماتخليش فيها أى سوايل يعنى سبكى الطماطم كويس وصفى الأرز عشان تضمنى انه مايعجنش معاكى ويطلع الحبات مفلفلة .

التعليقات



إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ، كما يمكنك إرسال رساله بالضغط على الزر المجاور ...

إتصل بنا

المتابعون

إجمالي مرات مشاهدة الصفحة

جميع الحقوق محفوظة

مطبخ ام على | kitchenOmAli

2018